Boller i karry

En ægte dansk klassiker, her med en masse grønt i.

Kødboller
Start med at lave kødbollerne. Rør en fars af ½ hakket gris og ½ hakket kalv,  et æg for hver 300 g hakketkød og lidt flydende boullion eller soyasovs. Rør det sammen og tilsæt lidt hvedemel, til farsen har en passende fast konsistens. Krydder med salt og peber. Form bollerne i passende størrelser med en ske og læg dem i kogende vand. Bollerne koger i ca 15 minutter og stilles til side i det varme vand, mens vi laver karrysovsen.

Kogte Kødboller

Karrysovs
Et bundt forårsløg eller tilsvarende porrer snittes fint og svitses i olie i en gryde, sammen med en peberfrugt i tern. Tilsæt en passende mængde karry og 1-2 hakkede fed hvidløg og lad det “brænde af” et kort moment. Tilsæt kogevand fra bollerne (3-6 dl efter mængden af boller) og en eller to bouillon terninger. Lad det koge op og til sæt 400 g champignon i skiver. Lad det simre i 15-20 minutter og gå så i gang med at justere smagen på plads. Jeg bruger et lille udvalg af citrongræs, riseddike, salt, peber og tørret mangopulver. Husk at giver krydderierne tid til at virke.

Karrysovs og boller samles og serveres traditionelt med ris, mangochutney og papadums.

Kødbolleri Karry

En lille eftertanke omkring størrelsen af kødbollerne. Jeg har eksperimenteret lidt med størrelsen og det viser sig at hvis man former med en almindelig spiseske bliver det bedst. Hvis bollerne bliver for små (det nogen kalder Henrik Marstal størrelse) så bliver de helt udvandede og er ikke værd at bruge til noget, så husk en vis størrelse på bollerne.

Dette indlæg blev udgivet i Madlavning, Plate de jour Chez 'ersdorf og tagget , , . Bogmærk permalinket.