Bankekød

Bankekød er en dansk vinterklassiker.

Traditionen foreskriver brug af okseindelår, men denne gang har jeg taget et stykke okseculotte og skåret i ½cm tykke skiver og delt dem på midten, så de bliver ca 5×5 cm. Kødet bankes let med håndroden og vendes i mel, der er krydret let med salt og peber. Kødet brunes i en stor sautegryde og der tilsættes bouillon, så det netop dækker. Krydres med 8-10 lauerbær blade og lidt ekstra frisk kværnet peber, hvis man er til det. Nogle bruger hele peberkorn, men personligt bryder jeg mig ikke om uforvarende at tygge i et peberkorn, så det er no-go i min gryde. Kødet simrer mindst 1½ time gerne 2, imens kan man passende gøre klar til at lave kartoffelmos, som er det traditionelle tilbehør. Efter simretiden skulle bouillon og mel , gerne have indgået ind jævn alliance og der kan smages til med salt og evt. lidt eddike.

Bankekød

Dette indlæg blev udgivet i Madlavning og tagget , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Bankekød

  1. Jakob skriver:

    Kan anbefale at lave det at roastbeef skåret i meget tynde skiver. Bliver nærmest ondskabsfuld mørt…

Der er lukket for kommentarer.