Flaske renovering II – Broen

Jeg er igang med at renovere et ældre dobbeltsæt og har nu fået den nye bro hjem.
Lidt letsindigt ringede jeg til Anja fra Scansub DK Diver og bestilte “en 3/4″ bro med manifold til 171mm flasker” uden nærmere forklaring.
Anja tog ordren uden spørgsmål, ringede tilbage en uges tid senere og fortalte, at nu var min bro kommet. Jeg blev pludselig nervøs, for jeg havde ikke været særlig præcis i min beskrivelse af, hvad jeg ønskede. Heldigvis vidste Anja præcis hvad jeg mente og det var endda til en pris, der var lavere end forventet – lidt over 1100 pisk, hvilket ikke er galt.

På billedet herunder kan man se hhv. den nye øverst og den gamle nederst. De væsentlige forskelle er at den nye er 100% symmetrisk, uden trækstangs reserve, med isolerings mellemstykke (iso manifold) og med fine store gummiknopper, som er nemme at betjene, når sættet sidder på ryggen.

En anden væsentlig forskel er samlingen af broen, hvor den gamle har gevindet på ydersiden og en omløber på mellemstykket. Den nye har gevindet indvendigt i ventilen, hvilket betyder at afstanden mellem ventilerne kan justeres nogle centimeter. Samtidig har den nye dobbelte O-ringe, som ligger inde i ventilen, hvor den gamle enkelte O-ring presses mod mellemstykket af omløberen. Det betyder at mellemstykket på den nye kan dreje frit, selv med tryk på og isoleringsknoppen kan placeres, hvor det er mest praktisk. Samtidig er den nye konstruktion mindre følsom for små vrid og varme/kulde påvirkning.

I næste uge ryger flaskerne til trykprøvning, så jeg kan komme videre med at samle delene

Dette indlæg blev udgivet i Dykkerudstyr, Dykning. Bogmærk permalinket.