Birger Jarl

Søndag gik turen ud i Østersøen fra Rødvig havn. Vejret startede med regn og torden, men klarede op ved middagstid. Der stod nogle lange dønninger fra øst så det gik ikke så hurtigt ud. Oprindeligt prøvede vi at ramme Stella Mojac, men vi havde en dårlig position og efter at have søgt i 20 minutter, besluttede vi at prøve Jarlen istedet. Her slog vi vraget på 5 minutter og fik hurtigt de første 2 hold i vandet. Efter lidt holdombytning pga. søsyge og freeflow, endte det med at jeg dykkede med Jens og vi fløj hurtigt ned af ankerlinen. Sigten var fin, 5-7 meter og vi dumpede lige ned i en af de kæmpestore 36 punds kanoner som lå på siden på 27 meter, endnu fastspændt til sin rapert . Birger Jarl var oprindelig bygget som en fladbundet skærgårdsfregat og det svære tømmer vidnede om at ganske stort skib. Flere kanoner både lå og stod omkring og de kraftige dækstømmer bredte sig ud til siderne. Vi svømmede henover dækket og så adskillige pæne torsk stå i mellem de underliggende spanter.

Torsk hentet på Birger Jarl

Jeg har tidligere fanget torsk med hænderne og lejligheden bød sig flere gange undervejs. Hvis man sætter den ene hånd foran torsken, så vil den bevæge sig lidt baglæns og stikke halen frem, hvorefter man med den anden hånd hurtigt griber den ved haleroden. Den bruger så de næste 5 sekunder på at kæmpe imod af al kraft og hvis man kan holde ved den, så falder den helt til ro og man kan nemt aflive den med et hurtig stik i panden. Denne gang lykkedes det at få to i passende størrelse, en tredie fik lov at svømme, da den ikke var over et 1 kg. Vi havde været det meste af vraget rundt og set bla. to store stokankre stikke op af bunden, da vores tid var ved at være brugt. Vi så dog ikke lige bundtovet, så vi valgte at sætte en bøje og lave opstigning langs den. Der var ikke strøm af betydning og vi kom da også op 30-40 meter fra båden. Sidste hold, der var gået i efter os, var allerede tilbage i båden. De havde haft en meget kort tur, da den ene ikke havde fået lukket alle lynlåse i tørdragten.

Dette indlæg blev udgivet i Dykning og tagget , , , . Bogmærk permalinket.