Hyggelig aften med “Kaliffen”

Her til aften var vi til en ganske inspirerende og hyggelig smagning med David Larsson aka spiritus-kaliffen hos Bjergtrolden. Temaet var fadlagret spiritus og vi kom vidt omkring i verden. David er et inspirerende orakel, som kan fortælle og undeholde så tiden flyver og man næsten glemmer at smage på varene. Anekdoter, fakta og god frisk humor flyver fra ham, samtidig med at man aldrig er i tvivl om, at her er virkelig en mand der kan sit stof.

Aftenens sætliste var som følger:

Arette Artesanal Suave Anejo 100% Agave (Mexikansk Tequila)
Mazzetti d’Altavilla Legni (Italiensk Grappa)
Trois Rivieres Vintage 1999 (Rom fra Martinique)
Domaine de Joÿ XO (Bas-Armagnac, Frankrig)
Gourry de Chadeville 1er Cru Tres Vieux (Cognac, Frankrig)
Excl. Malts Glen Scotia 15y 53.4%, 1 af 241 fl. (Whisky, Skotland)
Marquis d’Aguesseau XO 20y (Calvados, Normandiet )

Alle fremragende, man fristes til at sige fabelagtige flasker.
Min personlige favorit denne aften blev den fine 20 års Calvados med fine noter af æbler og pære, sommer og sol.  2’den pladsen gik til den lækre grappa, mens Charlottes favorit (meget usædvanligt) var en single malt, single cask whisky, endog i fuld styrke på 53,4 %.

Aftenens overraskelse var en fransk inspireret “Rhum” fra Martinique, som var mere tør og udfordrende end vi sædvanligvis er vant til i den engelske rum stil.

Aften startede iøvrigt med en enorm tapas tallerken med diverse lækkerier i form af oste, pølser, skinke, frugt og tapernader.  Hele herligheden var et fund til prisen på bare 250 kr.

En række fine eksempler på fadlagret spiritus fra hele verden

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelse og tagget , . Bogmærk permalinket.