Anne Birthe

Søndag var vi en tur med Frøen på det nye vrag Anne Birthe

Vi skulle lave adv.nitrox prøver med Martin og Carl fra pingvinerne og egentlig havde vi planlagt at holde os tæt på kysten på en passende dybde.

Vinden var i SØ, så vi kørte til Hundested, for at ligge i læ ved nordkysten af Sjælland, hvor vandet var fladt.
På havnen i Hundested mødte vi Rødovre dykkerklub i deres lille mini-RIB, netop som de afsejlede mod Anne Birthe og da vejret var fint lavede vi en hurtig planændring
Dybden passede fint til vores øvelser, så vi lagde kursen mod Hesselø og Anne Birthe.

Vandet var dejlig fladt de første 2 sømil, men efterhånden som vi kom nordpå, var der ikke meget læ at hente og der var noget søgang på positionen.
En af slæbetrosserne fra vraget, lå stadig og flød i overfladen, så det var dejligt nemt at binde på.
Vi kom hurtigt i udstyret og vandet og svømmede ned mod vraget.

Vraget står ret på kølen med et hvidmalet skrog, som gør det meget nemt at finde og overskue. Bunddybden er 22 meter og dækket ligger omkring 15 meter, så det er et vrag der glimrende egner sig til begyndere. Der er masser af mulighed for at lave sikker penetrering i flere niveauer.

Carl og Martin viste stor rutine og lavede en flot gennemgang af diverse øvelser. Jens er en krævende med retfærdig instruktør, så alle øvelser blev vist flere gange, inden vi kunne returnere til overfladen, hængende i diverse deko bøjer.
Topside var Jakob blevet en kende søsyg af de lange dønninger, så vi valgte at returnere mod Hundested.
Undervejs passerede vi gennem en regnbyge og det er mig en gåde hvordan Jakob kunne sejle med 23 knob i heftig søgang, mens regndråber piskede ind i ansigtet som iskolde nålestik.

Her er et billede af skibet før det gik ned

Anne Birthe, mens hun stadig sejlede

Jeg lavede den sædvanlige brøler med ikke at checke batteriet på mit kamera med det resultat, at det gik ned, så snart det blev kølet af.

Dette indlæg blev udgivet i Dykning og tagget , . Bogmærk permalinket.