Ale-braiseret oksecuvette

En oksecuvette ridses og krydres med salt, peber og hvad man ellers lyster f.eks. basilikum. Sættes i et godt opvarmet fad og porene lukkes ved 230 grader i 15 minutter. Et finthakket løg og en skivet gulerod lægges i fadet og der hældes en god ale ved.
Brown ale fra Thisted bryghus virker fint.

Sæt temperaturen ned til 170 grader og lad cuvetten braisere 1½ – 2 timer.
Kødet hviler kort tid, mens stegevæden reduceres og jævnes til en sauce.

Sursøde gulerødder.
4-5 store gulerødder skrælles og skæres i tern. Steges på panden i smør indtil de har lidt farve. Sprinkles med 2-3 spk. vineddike og drysses med lidt rørsukker eller mørk sirup. Vendes et par gange på panden, så eddiken kan dampe af og smages til med salt.

Tilbehør af sprødstegte kantareller og Pommes Rissole.

 

Dette indlæg blev udgivet i Madlavning, Plate de jour Chez 'ersdorf og tagget , . Bogmærk permalinket.