Instruktør Seminar 2008

Instruktørseminar 2008 ved Teknisk Udvalg i Dansk Sportsdykker Forbund.

Set ud fra et “networking”-perspektiv  var det en fin dag. Jeg fik snakket med mange af instruktørerne og flere af bestyrelsesmedlemmerne. Der blev selvfølgelig snakket noget om Vision-08, men ellers synes det største problem i øjeblikket, at det er svært at skaffe ressourcer til CMAS *** (P3) uddannelserne ude i klubberne.

Indholdet i selve instruktør seminaret var noget tyndt, Jan Pinndahl holdt en fint og entusiatisk indlæg om træner krav til juniordykning, som meget snart bliver introduceret bredt i forbundet. Lars Norup gav en opdateret oversigt over standarder og krav til de tekniske uddannelser. Basic Nitrox er fremover et rent teoretisk kursus, så vi kan snart ikke regne nitrox for teknisk dykning mere.
Trimix bliver endelig en realitet i 2009 med 2 planlagte kurser, foreløbig på forbundsniveau for udvalgte pilot-kursister.

Vi deltager i instruktørseminaret med det formål at vedligeholde vores instruktørviden, men jeg må være ærlig og sige at der ikke var meget indhold til vedligeholdelsen. Måske kan man sige, at jeg er hæmmet af viden, ved at have deltaget i instruktørtrænerseminaret tidligere i år og iøvrigt have jævnlig kommunikation med TU i dagligdagen, men jeg talte med flere andre instruktører på forskellige niveauer og der var en generel enighed om at programmet var for tyndt til at berettige til en hel dags seminar.

Læs også Jürgens kommentar

Dette indlæg blev udgivet i Dykning, Fra Scuba.dk. Bogmærk permalinket.