Gravkoen i Kattegat

Lørdag var vi en tur på Gravkoen ca 7 sømil nord for Hundested. Gravkoen er en gravemaskine, som blev tabt under en transport en gang i 1963. Gravkoen ligger på 18m vand. Styrehuset peger op i en 45 graders vinkel og gitterbommen ligger bagover, henover styrhuset. Skovlen står ude på bunden ca 15m fra højre side og yderligere noget bomværk ligger lidt derfra. Der er trukket line mellem de forskellige dele. Den er hurtigt overset, men sjov nok hvis man skal have et hurtigt dyk, som ikke er alt for dybt.

Vi havde en lille sydøstenvind på ca 5 ms og ingen nævneværdige bølger. Luften var 2 grader og vandet 4. Sigten var desværre begrænset til 1-2 meter og som man nok kan fornemme på billederne var det ikke nemt at få et rimeligt skud. Gravkoen står fuldstændig dækket af søanemoner, men det er stadig muligt at se enkelte detaljer, som de store larvefødder, diverse wirer og arbejdslamper.

Model af "Gravkoen"

Roskilde Frømandsklub i klubbåden "Frøen"

Frontspillet på Gravkoen

Frontspillet på Gravkoen

Detalje fra larveføddernes kædetræk

Detalje fra larveføddernes kædetræk

Dette indlæg blev udgivet i Dykkertur / Turbeskrivelse, Dykning og tagget , . Bogmærk permalinket.