Lidt status

Jeg har opsamlet lidt status på de forskellige dykker uddannelsesorganisationer i Danmark. Det er en absolut uvidenskabelig sammenligning og giver højst sandsynlig et meget overfladisk og farvet billede af den reelle situation.

PADI: Er status-quo eller svagt stagnerende i Danmark, efter at have måttet afgivet en del franchisedeltagere til SSI
Koncentreret omkring København og Århus, med enkelte større faciliteter i Ålborg, Odense og Helsingør. Desuden en mængde instruktører uafhængige af et center.

SSI: Har taget markedsandele fra PADI efter at have kørt et meget agressivt x-over program de sidste 4 år. Har i Danmark formået at hente stærke kapaciteter fra både PADI OG IANTD
Koncentreret omkring København, Århus og trekantsområdet, med større faciliteter i Roskilde og Odense.

IANTD: Stærkt stagnerende i Danmark. Kun 2 dykkercentre og 13 instruktører og en IT registreret i 2013.
Ser ud til at følge den internationale trend, hvor IANTD har været meget lang tid om at forny sig.

TDI/SDI: Stagnerende i Danmark, Kun 2 registrerede faciliteter i 2013, København og Nordvest jylland.
Var en stærk spiller indenfor de tekniske uddannelse for nogle år siden, men har ikke formået at holde tempoet oppe.

CMAS/DSF: Stagnerende med uddannelse af både dykkere og instruktører.
Har stadig den største mængde instruktører og instruktørtrænere, men efterspørgslen på klubuddannelse har været faldende.

Trends:

PADI gør sig stadig gældende, men må i højere grad leve parallelt med SSI. PADI’s styrke overfor SSI ligger i den enkelte instruktørs mulighed for at operere helt uafhængigt. SSI kommer til at overtage centrene, med deres meget stærke center koncept, som giver dykkercentrene en større kontrol med instruktørene.
PADI og SSI har stærke junior programmer, som efterspørges mere og mere, og som på lang sigt giver mere omsætning når juniorene skal have videregående kurser.

IANTD og TDI er stagnerende i Danmark og hvis de nuværende trends fortsætter vil de være helt ude af det markedet om nogle år.
Deres tidligere stærke platform indenfor den tekniske side er blevet voldsomt udfordret af SSI og PADI som tilbyder et meget bredt program af tekniske kurser, som giver en hård konkurrence.

CMAS/DSF er ikke i egentlig konkurrence, da uddannelserne normalt kun udbydes som et medlemstilbud i klubberne. Vil formentlig opleve en større efterspørgsel på den billigere klubuddannelse grundet de økonomiske konjunkturer, men har kun begrænset kapacitet, dels pga. et meget smalt udbud af uddannelser og dels pga. indsatsen, som oftest er baseret på frivilligt arbejde. Har markeret sig stærkt på juniorområdet de seneste år og det kan give boost til de videre uddannelser på længere sigt.

NAUI: Har ikke være i Danmark siden 2010 og søger repræsentanter.
NASE: Har pt. ingen repræsentation i Danmark, blev i 2010 opkøbt af CDA

Dette indlæg blev udgivet i Dykning. Bogmærk permalinket.

Et svar til Lidt status

  1. Pingback: Junior dykning. | HERSDORF

Der er lukket for kommentarer.