Vapper og Junker 88

Søndag var vi (RF) igen en tur i Østersøen.
Denne gang gik turen til først til Vapper. Vejrmanden havde lovet blikstille, men det holdt ikke helt som lovet. Vinden var dog ikke værre end at vi kunne være på Vapper fra Rødvig i løbet af 30 minutter. Vi slog vraget med det samme, hvilket er temmelig svært at undgå, da det er markeret med to store kardinalbøjer, nord og syd og stikker 20 meter op på højeste sted. Vapper ligende næsten sig selv. Den bagbords “skorsten” er væltet ind over vraget og ligger nu på agterdækket. Sigten ned til 16 meter var begrænset på grund af megen grøn fnuller, men på dybden var det fint og koldt. Det er et imponerende syn , at ligge under stævnen og kigge op og ned langs det enorme skrog. Skruen er så stor at, at selv Hr. Lund kan svømme mellem bladene, hvilket han ikke undlader at bevise, ved enhver lejlighed. Det virker som den store revne på tværs, midtskibs er blevet større, specielt i styrbords side.

Efter Vapper gik turen til  Junker 88, en tysk flyvemaskine som gik ned 21. april 1943. Vraget er hurtigt overset, men der et par ting der gør det interessant. Det er ikke så tit man har lejlighed til at dykke på en flyvemaskine og der står flere småtorsk omkring, som man kan være heldig at få med op. Denne gang blev det til en lille på 3,5 kg.

3,5 kg Torsk taget på Junker 88, 27 m, Østersøen

Dette indlæg blev udgivet i Dykning og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Vapper og Junker 88

  1. Jakob skriver:

    BLÆRERØV!!!

Der er lukket for kommentarer.