Bouillabaisse

Bouillabaisse er en fiskesuppe, der stammer fra området omkring Marseille i Provence. I den kan anvendes flere slags fisk og skaldyr.

Her er en hurtig version, passende til forret for 4-5 personer, der kan laves på 25 minutter.

Hak en gulorod og et løg ganske fint og svits det af i en stor sautepande.
Tilsæt 3-4 dl hvidvin og lad det koge op. Tilsæt 1 kg friske muslinger i skal, (blåmuslinger er gode, men man bruger hvad man ellers kan få fat i)
Lad muslinger dampe under låg i 5 minutter og tag dem derefter op med en hulske.
Suppen tilsættes en dåse hakkede tomater, saltes og smages til med krydderier, f.eks basilikum eller safran. Et lille strint balsamico eddike topper smagen.
Mens krydderierne koger i suppen, pilles muslingerne ud af skallerne og lægges tilbage i suppen.
Tilsæt yderligere ca 400g god hvid fisk, (Pighvar er toppen) i mundrette stykker og lad dem pochere med i ca. 5 minutter.
Server straks med groft brød og evt. den traditionelle Rouille.

Bouillabaisse m. blåmuslinger og pighvar

Dette indlæg blev udgivet i Madlavning, Plate de jour Chez 'ersdorf og tagget , , , . Bogmærk permalinket.