Archon W16S

Jeg fik en ny lygte i foråret og var egentlig lidt skeptisk pga. af størrelsen. Efter at have brugt den på adskillige dyk, herunder natdyk og et dybt dyk til 46m er jeg mere begejstret. Archon W16S leverer varen i form af rigeligt lys. Lygten kommer i en lille taske med lader og et enkelt 2600 mAh batteri. Jeg anskaffede dog hurtigt to ekstra 3000 mAh batterier og får ca. 50 minutters effektiv brændtid på fuld styrke og derefter ca. 30 min på nedsat effekt (10%). Lygten skifter selv når den er ved at være afladet. Man får en påmindelse et par minutter før i form af en række korte blink. Specifikationen er opgivet til 70 min brændtid, men ikke om det er fuld styrke eller til helt afladet.

Lyskeglen har en smal spot på 8 grader og 860 lumen ifølge specifikationen. Den har en smule falsk lys omkring keglen, dog ikke noget der generer.
Lygten er lavet i aluminium , med en lille skydeknap til on/off.  Skydeknappen kan blive lidt træg på land, sandsynligvis pga. kalk og salt, så den skal skylles i ferskvand
og evt i lidt eddike med jævne mellemrum. Lygten er lavet i 2 dele som skrues sammen og er samlet med dobbelte o-ringe.

Prisen er sat til 699,- som umiddelbart kan synes i overkanten for en ganske lille lygte, men lysmængden taget i betragtning er det faktisk en rimelig pris.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelse, Dykkerudstyr og tagget . Bogmærk permalinket.