Kamsteg med rosmarin og enebær

Jeg har eksperimenteret lidt med kamsteg i den seneste tid. Lige fra pull-pork til klassisk dansk med brun sovs og kartofler. Denne opskrift har en fin kombination af enebær og rosmarin. Først skal krydderierne “åbnes”. Det lyder fint, men det består i at mase rosmarin og enebær sammen med lidt salt i en morter. Kamstegen renses for det meste fedt på ydersiden og gnides med krydderierne. Pak stegen i staniol, så væden kan opsamles og steg/damp den så i 2 timer ved 150 grader.

Stegen burde nu have givet 1-2 deciliter væde fra sig, som har en god smag af krydderierne, uden alt for meget fedt. Væden hældes i en lille kasserolle og stegen sættes tilbage i ovnen uden staniol i yderligere en ½ time. Imens stegen bruner, jævnes væden med fløde til en sauce (sovs, hvis der er nok af den). Serveres med kartofler og grønt efter årstiden.

Rosmarin og enebær "åbnes" i en morter.

 

 

 

 

 

 

 

Kamsteg med Rosmarin og Enebær

Dette indlæg blev udgivet i Madlavning og tagget , . Bogmærk permalinket.