Røsnæs syd

Det er år og dag siden jeg sidst har været på Røsnæs. I gamle dage (læs 80’erne) var klubben på Røsnæs mange gange om året, men det er nok 6-7 år siden sidst. I går var vinden i nordøst, så vi (Søren, Bo og jeg) tænkte at Røsnæs på sydsiden kunne være ok.

Sigten var ok 4-5 meter, men vandet var stadig vinter koldt,.  ½ , 1 og 2 grader var den spredte konsensus imellem computerne. Vi startede ret ud fra kysten. Røsnæs er nem at navigere, fordi sandet revler temmelig kraftigt på 2-3 m vand. Selve sydstranden er stenet, men ellers er det sand med mange store og enkelte enorme sten, som skærmer for et rigt dyreliv. På vejen indsamlede vi 3 fladfisk til nærmere artsbestemmelse og jeg observerede en del mikroliv. På 5 meter vand drejede vi vestover og lod os føre af en stille strøm. Efter 19 min, gik min Shearwater Predator i sort. På et stranddyk betyder det mindre, men på et trimix dyk til 60 m er det en anden sag. Læren er endnu engang backup instrumenter og backupplan. Anyways efter 35 minutter var vi ved at være kolde og Bo havde brugt det sidste af sin luft (muligvis har han et hul i flasken et sted), så vi vendte snuden mod stranden. Lidt lang mod vest, så turen gik gennem skoven tilbage. Røsnæs er et yndet sted for naturvandrere og man får rigtig mange kommentarer og spørgsmål med på vejen, når man kommer gående gennem skoven i fuldt udstyr.

Dette indlæg blev udgivet i Dykning og tagget . Bogmærk permalinket.