Dannebroge

Søndag, solskin og fredelig havbrise. Tur til Dannebroge med TopDyk og IBMs dykkerklub. Vi sejlede fra Ishøj/Vallensbæk havn ved 9 tiden, 14 mennesker i 2 RIB-både. Dannebroge blev fundet med det samme og der gik kun få minutter før vi havde dykkere i vandet. Jeg var selv sat på sidste hold sammen med Poul og Tine. Vores første dyk blev dog efter Tines ene finne, som valgte at starte dykket alene. Den blev dog hentet op af Poul, som i mellemtiden var blevet så forpustet at han måtte hvile lidt. Jeg skyndte mig efter forrige hold og nåede at fange dem på vej ned af tovet.

Vi var ankret op ca 30 m fra vraget, så vi startede med at svømme over en bar sandbund, men hurtigt så vi konturene af de massive spanter som stak op fra bunden. Der er ikke meget tilbage af Dannebroge, en god bid af kølen med tilhørende spanter under en stor dynge sten på 12 m dybde. Vraget rager kun 2 m op på det højeste punkt. Desuden en stor mængde vragtømmer spredt i en 30-40 meter radius rundt om hoveddelen. Vi svømmede lidt rundt på må og få og kiggede på det hele og jeg fik fotograferet lidt. En tilnærmelsesvis rund genstand, var formentlig en kanonkugle, tæret af 300 år i Køge bugt. En større rund trægenstand genstand 40-50 cm i diameter, med hul i midten, kunne være et hjul fra en kanonlavet. Stedet var befolket af store mængde strandkrabber, kutlinger, havkarusser og lidt rejer. På andet dyk sammen med Kenneth, så vi en ganske pæn torsk aller længst inde under kølen, men ellers så vi ikke nogen større fisk.  Da vi kom op fra andet dyk var det blæst lidt op, men heldigvis havde vi vinden i ryggen på turen hjem. Efter at have pakket diverse udstyr, blev der lige tid til en kølig øl på kajkanten ved 15 tiden, inden vi kørte hjem til resten af dagens gøremål. Jeg skulle hjem og slå græs.

Dette indlæg blev udgivet i Dykning og tagget . Bogmærk permalinket.